2017-03-11 07:32:07• hírek • Szatmár.ro

Több száz kokárdát készítettek

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés idén is megszervezte a kokárdakészítő műhelyfoglalkozást, amelyre iskolák jelentkezését várták.

A jelentkező osztályok tanulói kis segítséggel maguk készíthették el a nemzeti színű szalagból azokat a kokárdákat, amelyeket március 15-én az iskolai ünnepségen vagy szüleik és rokonaik a szatmárnémeti Petőfi-szobornál megtartott ünnepségen viselhetnek majd.

Tizenhét iskola diákjai hétköznaponként 11 és 16 óra között segítettek abban, hogy másoknak is jusson kokárda a nemzeti ünnepre. Mert nem csak a közös készítés, de a közös ünneplés is hagyomány, ott pedig sokan jelennek meg, akiknek nincsen más lehetőségük arra, hogy az 1848-49-es szabadságharc szimbólumaként megmaradt kokárdát maguk készítsék el vagy vásárolják meg. Ők ingyen kaphatnak majd ezekből a helyszínen.

"Kétféle módja is van a kokárda elkészítésének, de mindkettőt gyakorolhatták a fiatalok. Ugyanígy kétféle lehet a szín elrendezése, amelyről a történészek is képesek a mai napig vitatkozni. Egy azonban bizonyos: ezt a szép szokást őrizni kell" - írja a MIK közleménye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: